Skaparglädje!

Jag får ofta frågan hur jag gör mina motiv och det finns inte ett svar på det! Jag gillar nämligen inte att göra på samma sätt hela tiden… Jag gillar att testa och inte alltid på förhand veta resultatet, därför gör jag inte alltid samma steg när jag skapar. Många av mina motiv har kommit till på det sättet- jag har helt enkelt testat och ibland snubblat över ett nytt sätt att skapa!

Jag börjar nästan alltid med papper och penna eller målar på iPaden (den är favoriten), jag undvikar oftast att måla direkt i Illustrator (AI). Jag tror det är en vanesak och jag gillar att sitta och kladda i ett block eller på paddan. Efter jag gjort en grovskiss tar jag den till AI och finjusterar formen. Sedan kommer det roliga- färglägga och skapa mönstret.

Mitt mönster skapar jag i AI och ska jag göra ett repeterbart mönster använder jag AIs mönsterfunktion (älskar den). Men jag håller mig inte bara i AI utan jag hoppar mellan AI och Photoshop (PS). Jag tycker bättre om att skapa texturer och finjustera färger I PS än AI. Jag använder helt enkelt programmen till det jag tycker de är bäst på och det är inte krångligt att hoppa mellan AI och PS.

I höst kommer en kurs om Mönsterrapportering i AI men redan nu finns en kurs i hur du skapar grafiska motiv i AI- kolla in den här! Du behöver var medlem i Moderskeppet Guld för att se hela.

Fågel från mönstret Bird Jungle

Det här är fågel från motivet som jag använt i flera av mina motiv men denna gång har jag lagt till en textur för att få mer liv.

mönster bird by malevik

Med textur kan du skapa ett motiv med mer liv. Den här har jag skapat från ett foto av en blomma, kört bildkalkering på i AI och så kombinerat ihop fågel och textur i AI (med en urklipssmask).