Det är nog många som känner igen sig att man oroar sig över att barnen kollar för mycket på sina telefoner eller plattor (och i rättvisans namn att man själv också gör det). Vi är nog inget undantag och ju äldre barnen blir ju mer funderar jag.

Jag älskar ju själv det digitala och kan lätt grotta ner mig i någon ny app eller funktion- det finns ju så många möjligheter och spännande  funktioner! Minns fortfarande när jag spelade in radioprogram på kasettbandspelaren och någon kom in mitt i “sändning”, vilken frustration! Sedan tittar jag på vilka möjligheter mina barn har, de kan använda apparaterna till att spela in musik, videos och måla etc. Jag har en mission att få barnen att använda apparaterna till att skapa, att verkligen göra något med dem! Det är inte alltid de vill samma som jag  men om jag visar dem vilka möjligheter som finns och är med i skapandet så tror jag de kommer hitta sin grej (och jag hoppas någon fastnar för animering så de kan hjälpa mig) och utveckla den själva. Barnen vill olika saker, någon gillar att måla på paddan medan någon annan vill spela in youtubeklipp och att skapa musik med garageband.

En bra målarapp är Adobe Sketch eller Adobe Draw, det är också appar jag använder när jag skapar. De finns att ladda ner gratis (i skrivande stund finns Adobe Sketch bara för Iphone/Ipad).

En stor bonus är ju också att jag lär mig ännu mer. Hur sätter man upp en egen server för att spela Minecraft… just nu vet jag inte men det ska väl gå att lösa! Hur skapar man en youtubekanal ? Det är bara att hugga tag i det och lära sig- bonus jag lär mig också och funderar bäst på ur jag kan använda min nyskapade youtubekanal för att visa tips och trix. Men det är en senare historia… kanske kan barnen lära mig