Tycker att detta är en så bra beskrivning av hur den kreativa processen funkar! Marcus Romer har så klockrent beskrivit den ångestladdade processen från idé till resultat. Precis såhär är det när jag skapar, jag börjar ofta med grandiosa idéer, mina kollegor känner igen detta tillstånd och tar det med ro och så dyker man rätt ner i tvivlet- vet jag ens vad jag håller på med… men helt plötsligt lättar det och jag känner att yes nu stämmer det! Det kan vara så enkelt som att jag byter färg eller flyttar på någon illustration, eller får jag helt enkelt börjar om. Det låter kanske lätt men ofta är det en tuff period där det gäller att fokusera på ta sig framåt, det händer ju inte enbart av slump.

Jag tror att min styrka är att ta mig förbi “I am crap” perioden, ofta är det en deadline som hägrar så det finns inte riktigt tid att tycka synd om sig själv utan det gäller bara att pusha framåt. Kanske har jag nytta av att jag har forskat under många år, jag är van vid försök som helt plötsligt inte fungerar och att då fundera på varför blev det så och inte bara fortsätta i samma spår- tänk om och gör lite annorlunda.

Är jag rädd för att misslyckas, jepp varje gång finns tvivlet där men desto större är känslan när jag lyckas- eufori! Testa du också- gör något som är läskigt och utmanande och känns glädjen när du lyckats! Tro på dig själv!