Adobe Sketch

adobe-sketchDet finns en massa spännande gratis appar från adobe som du kan använda i ditt skapande. En av mina favoriter är Adobe Sketch och med den kan jag måla på plattan, lite som att rita i ett skissblock. Att jag kan använda plattan gör att jag kan skapa vart jag vill, på tåget eller när jag väntar på att barnens träning ska bli klar. Sedan är det ju otroligt roligt att måla och här får du en känsla av att rita i ett block. Ett tips är också att låta barnen rita, min erfarenhet är att de snabbt plockar upp tekniken och börjar skapa. Det är ju det som jag tror det flesta av oss vill, att barnen ska använda sina tekniska prylar för att vara kreativa!

En annan roliga och praktisk detalj är att du kan lägga ett foto i ett eget lager. Ta till ex ett foto av en blomma och använd det som utgångspunkt när du skissar upp ditt motiv.

Jag målar på en Ipad-pro vilket ger mig en större rityta men det går lika bra på en vanlig platta. Just nu använder jag en vanlig standardpenna för Ipads (ca 200 SEK), det går bra men jag väntar med spänning på Apple Pencil som just nu är restnoterad (håller tummarna för att den kommer snart). Med Apples penna tror jag att jag kommer få en ännu bättre känlsa när jag målar, men jag återkommer med en utvärdering.

I Adobe Sketch kan du välja mellan olika penslar för att få fram den rätta känslan. Du kan välja färg, opacitet och tjocklek på penslarna. Vad gör du när du är klar? Jo, har du ett Apple Id kan du spara filen i deras molntjänst (creative cloud) och öppna upp den ex i Adobe Photoshop eller Illustrator. Där kan du arbeta vidare med skissen och skapa ditt egna mönster. Just nu håller jag på att skapa en kurs tillsammans med Moderskeppet hur du kan göra detta- skissa på Ipad och ta skissen till Illustrator och skapa ett mönster- så håll utkik här på sidan!

Så ladda ner appen och följ instruktionerna och börja skapa!